Naast GVK opslagtanks leveren we een uitgebreid pakket aan thermoplastische kunststof opslagtanks in PE, PP, PVDF gefabriceerd door de firma Roos te Montabaur (D).

  • PE opslagtanks (HDPE)
  • PP opslagtanks

Ruime ervaring

Door onze ruime ervaring worden voor veel toepassingen PE lekbakken, PE tanks en PP tanks, mengers, gaswassers, scrubbers, geur- en stankfilters en andere producten ingezet met meer dan 4000 mm diameter en 80 m3 inhoud, zonder dat deze met polyester versterkt worden.

Temperatuurbelasting PE en PP

  • Een PE chemicaliëntank kan belast worden tot 50 °C met kortstondige piektemperaturen die zelfs hoger liggen.
  • Een PP tank en PP scrubber of gaswasser kan belast worden tot ca. 75 °C.

Uitvoeringen PE tanks en PP tanks

  • PE tanks en PP tanks kunnen zowel in enkel- als in dubbelwandig uitgevoerd worden.
  • PE tanks en PP tanks kunnen voorzien worden van isolatie en tracing of verwarmingselement.
  • PE tanks en PP tanks kunnen uitgevoerd worden met een roerwerkbrug v.v. een roerwerk.

De kunststof PE tanks en PP tanks, scrubbers, gaswassers en apparaten worden volgens de DIBT voorschriften gefabriceerd. Het “Deutsche Institut für Bautechniek” is een onafhankelijke organisatie die de bouwvoorschriften van kunststof opslagtanks en apparaten bepaalt aan de hand van de ontwerpcriteria. PE en PP tanks, scrubbers, gaswassers en apparaten worden, voorzover mogelijk, ontworpen volgens de DVS.

De TÜV is de controlerende instantie de regelmatig inspecteert op productie en kwaliteitswaarborging van kunststof PE, PP en polyester tanks en apparaten.

Kiwa gecertificeerde tanks volgens BRL-K21011/01 t.b.v. KIWA BRL – K903 / 07 installaties

Sinds 2009 worden veel chemicaliën installaties volgens Kiwa BRL 903/07 voorschriften gebouwd. Voor deze installaties leveren wij glasvezelversterkte polyester tanks met Kiwa keur BRL-K21011/02.

Polypropyleen opslagtank in productie