• Spankapoverkapping met 50% snel-open en -sluit mogelijkheid voor inspectie en schoonmaak.

Kunststof GVK overkappingen

Glasvezel versterkte kunststof – GVK- overkapping – spankap overkapping

Kunststof overkappingen, type RK-Kutip,  worden steeds vaker toegepast om geuren, zowel op industriële installaties als op rioolwaterzuiveringen, op te vangen. De geuren die vrijkomen worden meestal weer behandeld in een biofilter, lavafilter, actief koolfilter of stankfilter of geurfilter. Het HKP filterprogramma treft u aan onder lucht- en geurbehandeling.

Omdat polyester constructies licht in gewicht zijn bieden ze voordelen ten aanzien van andere oplossingen. Een van de grote voordelen is dat polyester overkappingen en afdekkingen gemakkelijk te verwijderen zijn en een zeer lange levensduur heeft. Het is ook gemakkelijk om vormdelen te lamineren die niet standaard zijn.

Twee polyester segmentdaken ø35 meter.

GVK - Glasvezelversterkte overkappingen | HKP Europe

GVK overkapping

GVK overkapping

Rechthoekige polyester overkappingen.

Uitvoeringen

  • Ronde vaste kunststof overkappingen worden geleverd tot ca. Ø 60 meter
  • Ronde meedraaiende kunststof overkappingen worden geleverd tot ca. Ø 35 meter
  • Ronde drijvende kunststof overkappingen worden geleverd tot ca. Ø 35 meter
  • Rechthoekige kunststof overkappingen worden geleverd tot ca. 12 meter vrije overspanning
  • Verder kunnen er afwijkende (sandwich) constructies gefabriceerd worden in verschillende uitvoeringen. Mogelijkheden zijn afhankelijk van ons uitgebreide mallenpakket.

Belasting

De polyester overkappingen zijn altijd beloopbaar. Het oppervlakte kan ook extra ruw d.m.v. anti-slip gemaakt worden om een beter loopvlak te krijgen. Afhankelijk van de plaats van bestemming zal er rekening gehouden worden met sneeuwlast. Berekeningen worden uitgevoerd volgens geldende Europese normen.

Montage

Naast het berekenen, fabriceren en transporteren, wordt ook de complete montage van de polyester overkappingen verzorgt in zowel het binnen- als het buitenland.

Afdekken met behulp van een vezelversterkte PVC folie spankap afdekking

Als alternatief heeft HKP Europe B.V. een PVC spankap overkapping in het programma.

Deze doek afdekking is een eenvoudige en goedkope manier om silo’s en tanks af te dekken zowel in ronde als rechthoekige uitvoering. De “PVC folie” doek overkapping wordt ook gebruikt om tanks van staal, beton of kunststof af te dekken. De “PVC folie” spankap 850 gr/m2 is van hoogwaardige kwaliteit en wordt met Kiwa certificaat geleverd.

Snel open-sluit PVC spankap

Een interessante ontwikkeling is het nieuw type “snel open/sluit” PVC spankap. Deze spankappen kunnen zeer snel voor meer dan 40 % geopend en weer gesloten worden om werkzaamheden in de tank uit te voeren. De stabiliteit van de PVC folie is na het sluiten identiek als vooraf doordat de middenkolom niet uit balans komt tijdens het openen van de PVC spankap